И децата знаат дека "ШАРЕНИТЕ" не се во право. Ама, нејсе. И нив ќе им дојде крајот. Секое лошо, за некое време.

Пишува: Сотир Гроздановски

 Сотир Гроздановски-Македонски

МАКЕДОНИЈА ПАК ЌЕ НИ БИДЕ ЧИСТА И УБАВА И ЗА НАС И ЗА СИТЕ КОИ НЕ САКААТ

***************

 

После секое зло, доваѓа добро. Вели нашиот човек и си ја продолжува работата. Злосторниците за секогаш ќе останат извалкани и еден ден ќе ги снема од народното паметење. Како никогаш да не постоеле. Ќе умрат од срам и од  грижа на совеста!  Само во некоја страница од македонската историја ќе бидат забележани нивните имиња и презимиња, заедно со додавката: ЗЛОСТОРНИЦИ! - и тоа ќе биде се', по што ќе бидат препознаени.

Стапалките на "човекојадците" наскоро ќе ги избришат дождовните порои. Кофите со бои ќе се користат за фарбање на домовите. Омразените лица на "шарените" човеколики Зомби без траги ќе нестанат од плоштадите и улиците на Македонија, a тажните лица на нашите претци, длабоко навредени од не цивилизираното и примитивно однесување на борците за "слобода и правда", одново ќе ни се насмеат и ќе не поздравуваат секое утро и навечер пред одење на одмор со : - благодарам, деца наши.

Неуништивата енергија на нашиот народ одново воскреснува. Желбата за опрост е многу посилна од желбите за освета. Потребата за обновување на соживотот е едина алтернатива, ако нашата заедничка цел ние бериќетен живот во убава и просперитетна Македонија.

Борбата за отстранување на грдите спомени што ни ги оставија и се' уште ни ги оставаат остатоците од изродите на "шарената револуција" , невладината платеничка дружба "протестирам", како и дел од раководството на Социал Демократскиот Сојуз на Македонија ( СДСМ ) предводен од криминалецот Зоран Заев, Радмила Шеќеринска, веќе започна. 

Граѓанското движење "НЕ МЕ ФАРБАЈ", со  идејното водство од три значаини ликови на македонскиот препород : Питу Гули, Методија Андонов - Ченто и Гоце Делчев, веќе ги направи првите успешни чекори во обнова на скопското лице. Но не само на скопското,  нагрдено до непрепознатливост од рацете на соросовите платени злосторници и нивните домашни организатори и водачи. 

"Кремот" пак, на "уметничката интелигенција" со Ирена Стеријовска и дел од "образовната" професорска "тајфа", предводена од професорот Гордан Калајџиев,  во дезинтегрирањето на својата сопствена држава  дадоа  голем придонес, со деструкција на главниот град на Македонија, како најголема "цивилизациска" желба, на   некои од нашите соседи.

No сепак, oбновителската енергија на младите генерации од времињата на Втората светска војна се' уште е жива. Движењето "НЕ МЕ ФАРБАЈ", по се' изгледа, ја презеде улогата на таа славна македонска младина, чија енергија и денес тече низ жилите на македонскиот човек. Таа неуништива енергија се пренесува од родителите на нивните деца. Тие деновиве заедно со своите мајки, татковци, баби и дедовци ги зедоа четките и средствата за чистење и ја започнаа акцијата за да ги одстранат боите од лицата на Александар Македонски, Филип Македонски, Цар Самуил, Светите Кирил и Методиј, Гоце Делчев, Питу Гули, Ченто.....историските спомени на македонската државност презентирани на Портата Македонија... 

Да! - ја започнаа акцијата под име " ВИЕ НЕ МОЖИТЕ ДА УНИШТИТЕ ТОЛКУ, КОЛКУ ШТО НИЕ МОЖИМЕ ДА ПОПРАВИМЕ".

Но, можеби покрај сето тоа, не би било на одмет и помалку важно, дистанцирањето од криминалците. Да! - не присуствување на нивните простачки дивееања и изживувања,  што нивните умови во то гледаат подршка, а не осуда. 

Оставете ги сами на плоштадите за да уживаат во своите детски игри, но и изложени на органите за безбедност.

 

ПУШТЕТЕ ИМ ГИ НА ПОЛИЦИЈАТА И ДРУГИТЕ ОРГАНИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ДАИТЕ ИМ МОЖНОСТ  ДА СИ ЈА ВРШАТ СВОЈАТА РАБОТА.

 

Ваш Сотир Гроздановски  

24 јуни 2016 година

 

 

Господ да не сочува од луѓе, кои ни нудат ваква иднина.

НЕКА НАШИОТ ПЛОШТАД ПАК БИДЕ ПРЕКРАСЕН И ВЕЛИЧЕНСТВЕН ЗА СЕКОГО.

Си ја сакаме Македонија. Македонија ние Татковина.

Kind regards: 24 јуни 2016

Sotir Grozdanovski br. 14