ПРОФЕСОРОТ ГОРДАН КАЛАЈЏИЕВ ЕДЕН ОД НАЈГРДИТЕ МОНСТРУМИ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

 

 

Сотир Гроздановски-Македонски

ГОРДАН КАЛАЈЏИЕВ -  ПРОФЕСОР ХУЛИГАН

************

Опстанокот на нацијата од секогаш се темелел  врз образовниот систем на секоја цивилизирана заедница. Така било и секогаш ќе биде, па и во нашата држава. Без соодветно образование на населението и без квалитетен академски  кадар, секогаш и во секое општество се случувале девијации, насилства и искривување на реалноста. Во таква средина  правото и правдата се непознати вредности, бидејќи  воспитувачите на младите генерации, како  клучни елементи  на здравите темели на секое општество, па и на македонското, отсуствуваат или пак со своите квалитети не одговараат  на потребите во кое делуваат. 

Професорот Гордан Калајџиев е активен следбеник на Социјалистичкиот Демократски Сојуз на Македонија (СДСМ), самонаречена наследничка Партија на поранешниот Сојуз на комунистите на Македонија (СКМ). Тоа за сигурно не беше случајна појава, зошто за време распадот на заедничката држава, СФРЈ,  по однапред скроена платформа, од комунисти, постанаа социјалистички капиталисти. Се разбира, постанаа преку ноќ капиталистички тајкуни, по напатствија од "пријателите и стратешките партнери", a на сметка на македонскиот народ. Па така, како резултат на тој невиден и не казнет грабеж, над 250.000 граѓани на Република Македонија се најдоа на улица, без работа и без перспективна иднина за себе и за своите семејства.

Оф! - за малку ќе заборавев да го споменам и менувањето на уставното име на Македонија во ПЈРМ ( FYROM ), како предуслов  за дозволеното плачкосување на народниот имот, кој македонските раце го создаваа  през сите години за време траењето на СФРЈ. Но исто така   и за некои идни отстапки кои ќе ја докусурат Македонија на патот кон нејзиното колонизирање и вистинско разнебитување. 

Но, да ја довршиме приказната за нашата "sвезда", професорот  Гордан Калајџиев, еден од најагресивните учесници во таканаречената "шарена револуција"; човекот и "воспитувачот" на младите македонски поколенија; човек празен од внатре и без трунка домољубни чувства и љубов спрема татковината, Република Македонија, која го храни него и неговото семејство! 

Калајџиев е иначе универзитетски професор по казнено процесно право на правниот факултет "Јустинијан Први" во Скопје и учесник  во разбојничката толпа која ги уништува културните споменици низ главниот град на Република Македонија. Тој е и еден од најжестоките поттикнувачи на насилства и физичка пресметка со Македонците кои ја подржуваат владеачката партија ВМРО - ДПМНЕ, се' уште на власт во Република Македонија. 

Калајџиев, верен следбеник на водачот на СДСМ, Зоран Заев, творецот на хаосот во политичката сцена на Република Македонија веќе 15 месеци и отворен заговорник за растурање на македонската држава со федерализација на нејзината територија; човекот-велепредавник на македонските национални интереси кој отворено  се заканува со својата терористчка платформа дека, цитирам : " Ќе продолжиме да маршираме до победа со само предупредување пред да паднат и жртви"! 

Не е ли време да се запрашаме, за какви жртви Зоран Заев зборува, а   професорот Калајџиев, заедно со својата "интелектуална" тајфа верно го следи размислувајќи, притоа, само на своите идни  интереси? Мисли ли на граѓанска војна во нашата Татковина како долг спрема наредбодавците кои ја финансираат неговата монструозна политичка партија, СДСМ, а под чие покровителство тој  ги уништува спомениците на македонските борци за слобода и независност, од сите времиња?

Оваа борба за некаква "Слобода и Правда", драги мои, се води на погрешен начин и во туѓа полза. Со удирање по самарот на магарето со подарен стап, не е чесна работа. Исто како и бегањето од чесен натпревар на избори на кој македонскиот народ ќе го речи својот последен збор, се смета како кукавичлук и недоверба во сопствените вредности.

Барање власт со некои си технички влади поставени од "Меѓународната Заедница" ( како во некои соседни земји )  е обезвреднување и брутално одземање правото на глас на сопствениот народ и укинување на демократијата, во чие име господинот Зоран Заев се крсти и ја демолира Република Македонија, за туѓи интереси.

Сакаме ли таква управа во Република Македонија, мој драг народе?

За секогаш Ваш Сотир! 

 

ВИДЕОТЕКА - VIDEOTEKA

Kind regards: Sotir Grozdanovski-Makedonski

Број 02 (16 мај 2016)